Inilah martabak pisang , resepi arwah mak mertua. Berpeluh juga mencanai tepungnya di atas meja. Kemudian diletakkan pisang yang dipotong bersama sedikit gula di tengah2. Akhirnya di lipatkan dan di masak.
Apa lagi makanlah sampai kenyang... Mula2 ayam golek seekor, kemudian mee dan akhirnya martabak pisang. Habis baru minum air kosong.
Aduh!!! kenyangnya malam ini. Sekali makan habis semua.....Hilang berpeluh menebar martabak tadi bila semua habis.....Alhamdulillah....Jumpa lagi...
sedapnyer hajjah...wah mmg makan beso sungguh....dari seko ayam sa,pai ke murtabak pisang...he he he...mlm ni mmg boleh tido lena la....
ReplyDeleteAssalamualaikum Hajjah, salam kenalan. Bila tengok entry pasal makan terus saya terjah. Dulu-dulu mak ada buat lempeng pisang, lagi mudah rasanya. Tapi tabik ler kalau buleh buat roti canai. Mee goreng pun saya gemor, tapi saya suka guna spegeti ganti mee kuning sbb lebih sedap rasanya. Tapi mee goreng Hajjah nampak lezet!
ReplyDeleteHafizah,
ReplyDeleteTq singgah. Punya tak mau makan nasi, amik kau.... 3 in 1.. mmg lena tidur sgt2...
Moh Kembara,
ReplyDeleteIni kena tukar cerita pasal makan je lah.....He he he....teruk juga masa belajar buat roti canai dulu..ada yang jadi roti canai penyet....Itulah kenangan indah dengan arwah mak mertua...
Salam perkenalan jua..singgah lagi....