Followers

Sunday, January 31, 2010

BAB 22 - MELANCUNG BERSAMA 7 ANAK (PULAU LANGKAWI)

Bertemu kembali. Kali ini saya mendapat peluang melancung ke Pulau Langkawi bersama 3 org anak-anak iaitu Muhammad Firdaus, Nurfarahayn
dan Nurfadhilah. Kami pergi menaiki Air Asia.

Di dalam penerbangan bersama ahli TUPERWARE yang lain.
Sempat berposing lagi...


Kami berpeluang pergi ke Pulau Payar dengan menaiki bot mewah.
Perjalanannya mengambil masa 45 minit

Bergambar di hadapan hotel dan banner PREMIER QUEST - LANGKAWI ACHIEVER . Seronok dapat pergi berempat ke sana FREE, semua ditanggung kecuali shopping.

Di dalam cruise ke Pulau Payar. Menghabiskan masa berbual-bual
sambil mengisi perut dgn makanan yg disediakan.

Muhammad Firdaus dan Nurfadhilah ber'snokling', menikmati
pemandangan di dasar laut dgn ikan2 yg sgt jinak Seronoknya...
saya dah mula pening2 dan muntah dicelah2 papan.
Memang saya mudah kena 'mabuk laut'.

Nurfarahayn tidak 'joint' sekali, dia lbh suka berlegar2 di atas dek sambil memberi makan ikan2 tu... Tak mau basahkan badan katanya.. Selepas itu dia bersama ahli yg lain menaiki bot yg mempunyai cermin di bwh utk menikmati keindahan dasar laut yg sungguh cantik. Sungguh menakjubkan kejadian yg Allah tunjukkan ini.

Saya dah tak sanggup lagi... Kami pergi ke pulau menaiki bot yg telah disediakan. Anak2 menukar baju untuk bermain air di tepi pantai itu.

Bayangkanlah td kami berada di atas pelantar di tengah laut itu.
Bergoyang2 di landa ombak.. Mana nak tahannya.

Keesokkan harinya, berpeluang menaiki bot melihat kehidupan
burung2 helang di Pulau Langkawi ini.

Sebelah malam, diadakan majlis 'berbeque'. Bermacam2 jenis makanan laut dibakar bersama daging ayam dan lembu. Kami makan sehingga kenyang.
Itulah di antara beberapa kenangan yg indah melancung bersama anak. Hilang rasa letih ketika melihat anak2 bergembira . Bersyukur kepada Allah yg memberi nikmat kepada kami...

7 comments:

  1. lama xpi langkawi


    maaflah kalau lari topik tapi nak minta tolong kamu vote entry saya yang bernombor 19 di blog www.denaihati.com

    lebih mudah nak faham sila click entry ini dan harap sudilah vote entry no 19 saya tu..

    terima kasih yer n promotelah dkt member2 sama suruh vote entry saya

    ReplyDelete
  2. hans,
    insyaallah akak akan undi. Semuga berjaya. tq singgah.

    ReplyDelete
  3. Hello Hajah Nafisah, I enjoyed looking at the lovely gambars here. Very nice.
    So nice to see the warm weather there. Disini temp about -12'c.
    Outside all ice and snow, da lupa rumput apa warna, ha ha.
    Have a nice day, senang datang, Lee.

    ReplyDelete
  4. hai uncle lee,
    eee... bestnya main snow... here ,so hot. have to apply more sun block , takut muka naik wrinkle lah. thanks for coming here. may ur life full of laughter.

    ReplyDelete
  5. Salam hajah.Lama saya tak singgah sini.Apa khabar?

    ReplyDelete
  6. abu muaz,
    alhamdulillah. ALLAH kurniakan kesihatan yg baik dan boleh menjalankan kewajipan seharian spt biasa. Tq singgah.

    ReplyDelete