Followers

Saturday, September 20, 2014

Piknik keluarga di Pantai Balok, Kuantan...

 Cuti sekolah kali ini berkelah di Pantai Balok bersama anak anak kecuali Farah dan Faiz.
Ibu dan bapanya menjadi penunggu di bawah pokok di tepi pantai saja.......

 Seronok Farhan dan Faizah bermain pasir.

 Dila dan Fahmi bermandi manda..

 Tengok mereka bermain di tepian pantai. Sebenarnya minggu depan Fahmi dan Farhan akan menduduki peperiksaan Semester mereka di Maahad Tahfiz Tanjung Lumpur. Sengaja mengajak mereka meluangkan minda sehari.

 Kebetulan cuti,  Firdaus memandu kereta dari Temerloh ke Kuantan. Bapanya boleh rileks di tempat duduk belakang kereta.

 Tengok tu.....letih mandi terus makan. hee...

 Dila bermanja dengan bapanya....

 Biasa lah...bapanya menunggu kami mengemas barang barang menuju ke kereta.

Semua ada bag yang dibawa masing masing. Seronok juga sekali sekala berkelah seperti ini. Selepas mengantar Farhan dan Fahmi ke Tg Lumpur, kami terus balik ke Temerloh. Malam itu pukul 9.30 malam, semua sudah lena dibuai mimpi. Zzzzzzzz....

10 comments:

  1. Saya pnh ke pntai baluk dok swiss garden..hehe. .. mmh cntik pntainya..putih bersih pasir...sambong tros ke cherating

    ReplyDelete
  2. Farikica,

    Anak anak mmg suka...kita sekadar menemani mereka sahaja...

    ReplyDelete
  3. Assalam hsjah, lama betul jm x singgah c ni :-)
    Seronok kan bila dpt meluangkam masa bersama suami dan anak anak dan berkelah d tepi pantai

    ReplyDelete
  4. Jari manis,

    Allah masih beri kesihatan yang baik, masa di usia emas ini sangat berharga. Bila ada peluang begini mmg menyeronokan. Kita akan yengok gambar gambar yang di ambil berulang ulang kali. Sungguh bermakna...Tq singgah di sini.

    ReplyDelete
  5. salam kenal :D thank you sudi singgah blog CT. aaa CT panggil Hajah jugak eh eh weee ~ baaanyaknyaa travel list. bila lah travel list CT nak penuh hihi..

    CT tak pernah pergi pantai balok.. teluk cempedak saja..

    mailaah jalan jalan sini :D
    Siti Yang Menaip

    ReplyDelete
  6. CT Humairah,

    Hai org lama....53 tahun dah.. dah nak penghunjung dah...Alhamdulillah Allah beri kesempatan melawat negara orang seluruh dunia. Sekarang dah tak kuat macam dulu...duduk dalam kapalterbang lama sikit dah mula lengoh lengoh...Zaman muda dulu naik kapalterbang dari KL ke USA selama hampir 14 jam tiada transit put larat. Loni...hai.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan kata gitu Hajah :D CT ni pun domestic flight pun lepas landing aje kruk krak kruk krak bunyi tulang. lenguh yang teramat walaupun sekejap saja perjalanan. insyallah nanti CT nak bace travelog travelog Hajah kalau ada kelapangan. sukaa ni nak bace cerita orang.

      Delete
    2. ha ha ha... mcm mcm CT ni. Bacalah kisah mula mula gi obersea mula tahun 1992 ke bangkok. Lepas tu every year berjalan sakan.

      Tapi semuanya free dengan Tupperware, dapat duit poket utk shopping lagi. Mcm mcm pengalaman kat Obersea.. Hihihi..Bacalah...

      Delete
  7. Nak tanya,rumah kat belakang tu chalet k? Ape nme chalet tu?

    ReplyDelete
  8. Nak tanya,rumah kat belakang tu chalet k? Ape nme chalet tu?

    ReplyDelete