Followers

Tuesday, January 18, 2011

kenangan lama melancung bersama anak-anak kecilku...Sudah hampir 3 minggu diri ini bersara... Aktiviti2 harian berjalan seperti biasa. Masa begitu cepat berlalu. Hari ini, aku membuka album2 lama. Tiba2 pandanganku terhenti pada gambar di atas.

Bila diingat kembali kisah2 melancung bersama lima anak-anak kecil ku pada masa itu sungguh melucukan. Maklumlah, perbezaan antara mereka ada yang 1 atau 2 tahun saja. Memandu dari Temerloh ke Perlis. Tetapi di dalam perjalanan mcm2 peristiwa yang berlaku.

Anakku yang sulung, Muhammad firdaus memang suka mengusik adik2nya. Bising dengan gelaktawa dan tangisan mereka. Nurfarahayn pula, asyik2 muntah. Habis berbau dalam kereta. kena berhenti di stesen minyak untuk membasuh muntah2 tersebut. Hai... kelam kabut juga kami.

Akhirnya, sampai ke tempat yang dituju. Kami menyewa sebuah 'challet' di Pantai Kok Doh. Sekarang dah tak wujud , hotel2 besar mengambil alih tempat berkenaan. Bayangkan lah, bangun dari tidur terus ke pantai beberapa meter je dari penginapan kami. Dah letih mandi, makan di meja di bawah pokok kelapa itu... Seronok betul anak-anak kecilku.

Lepas itu, kami menyewa sebuah kereta untuk dipandu sekeliling Pulau Langkawi. Bila anak yang keenam dan ketujuh iaitu Muhammad Farhan dan Nurul Faizah ternampak gambar ini, mereka berdua berkata, bestnya....jomlah pergi bertujuh pula... Entahlah bila dapat peluang lagi...