Followers

Wednesday, April 16, 2014

Tupperware Trip - Zhongshan dan Guangzhou

 Sampai di Zhongshan  kami disambut oleh Tupperware dengan makan malam dan tinggal di Sheraton Zhongshan Hotel di Guangdong, China.

 Pagi esok selepas sarapan,  check out , dan akan ke  Guangzhou untuk shopping sakan...

 Inilah di antara bag bag Tupperware Pink kami...untuk dimasukkan ke perut bas.

 Tempat yang pertama kami pergi ialah Great Mosque of Ghuangzhou..

 Di dalam masjid....

 Di luar masjid terdapat banyak kedai kedai yang menjual daging halal dan restoran halal.

 Ini adalah salah satu darinya.....

 Kemudian terus ke tempat shopping yang pertama, di sepanjang jalan banyak restoran halal ...

 Inilah Wan Ling Plaza yang terdapat banyak cenderahati dan pelbagai barangan untuk di bawa pulang.

 Berhenti rehat untuk makan tengahari di Restoran Halal dan bersembahyang jamak zohor dan Azar di Musalla yang disediakan oleh tuan kedai ini.

 Gambaran di luar restoran berkenaan sementara menunggu bas selepas makan.

 Sambil itu beli sedikit buah berangan dan dapat merasa keenakan buah ini.

 Tempat shopping yang kedua, Baiyun & Baima Whosesale Market. Terkenal dengan fesyen dan barangan kulit.

 Selesai shopping di sini, kami makan malam di sebuah restoran halal yang terbesar.

 Inilah luaran restoran tersebut . Selepas ini menuju ke lokasi shopping yang ketiga di Zhuhai yang berdekatan dengan Imigresen untuk ke Macao pula.

 Iaitu Underground Shopping Mall yang terletak di sempadan ke Macao.

 Inilah tempatnya berada di bawah tanah...satu satunya mall yang sedemikian..Hee...
Selesai shopping, kami perlu mengambil bag pink dan memasukkan barangan shopping serta mengemas bag di tepi bas dan membawa bag masing masing ke Imigresen Macao.

Di sini tidak dibenarkan mengambil gambar langsung...Jadi tiada gambar yang dapat ditunjukkan sebagai bukti. Wow !!!! Ramainya manusia berulang alik melalui pintu ini seperti di Tambak Johor juga lebih kurang.
Adui...letihnya seharian shopping sakan kena berbaris panjang pula di sini...Nasiblah...

Tengoklah muka masing masing setelah selesai di imigresen Macao. Sementara menunggu kawan kawan yang lain selesai  "checking", kami berkumpul di bahagian luar sambil menunggu bas.
Welcome to Macao. Bertemu lagi di episod yang berikut.

Saturday, April 12, 2014

Incentive Trip to Bangkok for the Second Time with Tupperware....Bon Vogage !!!!

 Sampai ke Bangkok.......

 Delegates disambut dengan sedikit jamuan oleh Tupperware.

 Istimewanya Pulut bersantan mangga...Mmmmm...sedapnya...

 Ini tempat tinggal selama 5 hari di Bangkok iaitu di Millennium Hilton Bangkok Hotel.

 Tempat yang mesti pergi apabila di Bangkok - Klong -Village Market.

 Begitu juga di sini iaitu sebuah zoo yang terkenal dengan gajah dan buaya...

 Di pintu masuk zoo....

 Apa macam ....gagah tak saya??????? Hee..

 Di Wat Arun sebuah Kuil Buddhist yang terbesar.

 Makan Time...memang dengan Tupperware, kami akan dihidang dengan berbagai makanan..
Wow !!!!! sampai tak tau nak makan yang mane dulu....

 Pergi ke The Platinum Fashion Mall yang terkenal dengan pelbagai barangan dan pakaian yang dijual dengan harga retail dan wholesalenya.....

 Naik sampan sudah semestinya di Sungai Chao Phraya....

 Malam Gala Dinner dengan semua Delegates dari Tupperware ...

 Sempat bergambar dengan Si manis dari Bangkok...

 Ha ha ha...Jaga jaga !!!!! Manager kick boxing Bangkok tu....

 Waktu balik sempat berposing sekejap....

 Tengok tu ... bag semua dah beranak......Biasa lah orang perempuan...

Sebahgian hadiah dari Tupperware. Semuga berjumpa lagi...

Thursday, April 10, 2014

Last day in London ...Bahagian Akhir.

 Hari ini hari terakhir berada di London. Hari ini adalah aktiviti bebas . Kami mengambil keputusan ke utara London.

 Dari hotel kami menaiki bas ke Marylebone Station.

 Kami bertolak awal pagi kerana tempat yang nak dituju agak jauh sikit.

 Inilah pemandangan di dalam station berkenaan.

 Setelah menaiki keretapi pertama itu kami sampai ke stesen TUBE iaitu keretapi bawah tanah. Jauh kami menuruni tangga bergerak.

 Sampai di bawah dan menunggu keretapi bawah tanah. Sempat berposing beramai ramai. Bila lagi????

 Di dalam keretapi bawah tanah.....

Kami  menuju ke Bicester Village iaitu sebuah kawasan shopping outlet barang berjenama.

 Inilah pintu masuk ke Chic Outlet Shopping, Bicester Village, London.

 Pemandangan di dalam kawasannya sangat luas.

 Beraneka kedai kedai berjenama di sini....

 Ini merupakan Restoran yang dimiliki oleh Jamie Oliver yang terkenal itu.

 Kami makan tengahari di salah sebuah restoran yang terdapat di sini iaitu di Villandry Grand Cafe.

 Inilah fish n chips , makanan tengahari kami berhara 15 paun. Kalau kita convert harga kita RM 82.50. Hee..

 Di sini juga ada Mosalla khas. Setelah hampir petang, Kami menaiki shuttle yang disediakan khas untuk ke Bicester North Train Station.

 Inilah stesen keretapi yang akan kami naik untuk ke station TUBE ....

 Kenangan gambar beramai ramai .....

 Keretapi sudah pun tiba....Kami akan menaiki TUBE sepertimana kami datang ke sini pagi tadi. Sungguh letih tapi seronok kerana kami dapat menjalani kehidupan seperti warga kota London. Inilah pengalaman yang tidak akan kami perolehi jika tiada aktiviti bebas sehari ini.

 Sampai di hotel sudah lewat malam. Kami cuma makan bubur nasi yang dimasak kerana sudah letih hendak keluar lagi membeli makanan untuk malam itu.... Keesokan pagi, kami di bawa ke Lapangan Terbang  Hearthrow, London.

 Setelah check in bagasi....sempat lagi shopping kali terakhir menghabiskan matawang paun....

 Menunggu kapal terbang untuk balik ke tanah air yang ditinggalkan selama 14 hari...

Selamat tinggal Kota London....bilalah akan dapat ke sini lagi...Home sweet home, Malaysia Tanah Airku.