Followers

Thursday, February 3, 2011

NurFadhilah sudah berada di Jeddah.Alhamdulillah , setelah mengharungi berbagai dugaan, akhirnya sudah mendarat di Jeddah. Sekarang waktu di sana 5.30 pagi sedang menaiki bas menuju ke hostel tabung haji di Jeddah.

Semalam di Cairo Airport, kumpulan mereka sampai pagi-pagi lagi. Mereka bersarapan di Rumah Perak. Mereka menunggu dan dapat menaiki pesawat AirAsia sudah maghrib. Bayangkan perut mereka tanpa dapat bekalan air atau makanan lebih sepuluh jam. Sedih membaca sms dia.

Tapi dia berkata,"insyaallah Dhila cuba tahan". Sayunya...hati ini...Jadilah peristiwa ini sebagai pengalaman dan pengajaran kepada Dhilah supaya lebih berusaha bersungguh2 dan menjadi anak yang solehah, insyaallah.

Mereka diberi taklimat akan tinggal di Jeddah kemungkinan selama seminggu bergantung kepada keadaan di Mesir...

Begitulah rentetan peristiwa perjalanan seorang pelajar yang menuntut di Universiti AlAzhar, Kaherah. Semuga keadaan kembali aman di Mesir. Amin.

Fadhilah masih di Cairo Airport hampir 6 jam.


Fadhilah sudah bertolak dengan kawan2 ke Airport seawal pagi lagi. Sehingga sekarang iaitu pukul 4.00 petang masih lagi di situ.

Sebentar tadi sudah di suruh masuk, tetapi entah mcmane disuruh keluar semula . Itulah yang diberitahu Dhilah tadi.

Sepanjang perjalanan ke Airport, dia cakap ramai askar2 berkeliaran di jalan2 menuju ke airport. Di airport pula, terlalu ramai orang dan pelajar msia menunggu kapalterbang yang akan mengangkut mereka.

Sabarlah anakku, semuga selamat menaiki kapalterbang dan selamat sampai ke Jeddah. Ibu sentiasa berdoa kepada Allah semuga dipermudahkan perjalanan Dhilah. Amin.