Followers

Tuesday, March 22, 2011

Balik kampung ..........

Cuti sekolah baru-baru ini sempat balik kampung di Kelantan. Sudah lama tidak berkesempatan ke sana. Kebetulan adik ipar masuk hospital di Machang. Kami balik pada hari Rabu dan adik dibenarkan pulang ke rumah. Kalau dilihat dari air muka adik ipar yang sentiasa tersenyum, mungkin orang tidak akan mengetahui penyakitnya yang sebenar.

Semangatnya kuat. Hatinya rosak, hempedunya sudah dibuang, buah pinggangnya sebelah mengechut, manakala sebelah lagi ada batu, perutnya membesar kerana ada ketumbuhan. Baru2 ini pula disahkan mengidap kencing manis. Doktor tidak boleh berbuat apa2 lagi, nak bedah, kesihatannya tidak mengizinkan. Itu pun sudah 2 kali dia menjalani pembedahan di perut.

Allah...kalau nak diceritakan terlalu sedih. Saya bersimpati di atas keadaan adik ipar. Walau bagaimanapun adik saya iaitu suaminya cukup setia menguruskan hal anak2 dan isterinya dengan begitu sabar walau dalam keadaan serba kekurangan.

Semuga Allah memberi pertolongan dan petunjuk kepada keluarganya. Amin. Amin Amin.


Sebelum pulang sempat bergambar bersama adik sebagai kenangan berada di Kelantan. Maaf gambar tidak berapa elok. Semuga berjumpa lagi...