Followers

Saturday, July 9, 2011

OPERASI BERSIH


Hari ini, operasi bersih bagi membersihkan di kawasan luar rumah telah dijayakan dengan lancarnya. Semua kasut-kasut yang tidak digunakan telah dibersihkan dari tempat kasut yang telah penuh.

Wah! hebat betul bunyinya kali ini. Bercerita tentang BERSIH semalam, saya mengikutinya dari pagi hingga ke malam. Itulah peristiwa yang secara tidak langsung akan mengubah sistem kerajaan Malaysia.

Pihak kerajaan perlu mengkaji keseluruhan sistem yang diguna-pakai supaya telus dan dapat diterima semula oleh rakyat yang mahukan pembaharuan serta merta. Kepincangan yang berlaku di dalam sistem sekarang menguntungkan pihak-pihak tertentu sahaja. Rakyat jelata sudah nampak dengan jelas tetapi tidak boleh berbuat apa-apa.

Wahai pemerintah yang telah diamanahkan, jalankanlah tugas kamu. Ingat akan balasan Allah jika tidak berlaku adil kepada rakyat.

Hari ini bersemangat sungguh!!!! Baru nak berlatih berpidato pulak ni....Letih juga membersihkan rumah. Bulan puasa tak perlu buat kerja yang berat-berat.....Berjumpa lagi...

No comments:

Post a Comment